OnlyFans

Ce este OnlyFans și care sunt diferențele dintre acesta și Videochat?

OnlyFans este o platformă online creată în 2016 unde utilizatorii plătesc o sumă de bani pentru a putea discuta live cu un model sau pentru a viziona fotografii și filmulețe. Un model de OnlyFans va câștiga bani în funcție de baza de urmăritori pe care o are. Diferența față de meseria de videochat constă în faptul că nu există o echipă care să te ajute să progresezi. În OnlyFans ai nevoie să construiești foarte mult pe baza imaginii tale. Cu alte cuvinte, vei plăti mai mulți bani pentru a cumpăra aparatură de ultimă generație, make-up și ținute provocatoare.

Așadar, dacă vrei să devii model OnlyFans reține că ai nevoie de sume importante de bani pentru a ajunge celebru pe această platformă. În schimb, este mai ușor să ajungi model de videochat. Studiourile profesioniste din România îți pun la dispoziție training, o echipă care îți oferă suport non-stop și cadrul intim necesar ca să obții sume de bani pe măsura prestațiilor tale. 

Ce este OnlyFans și cum funcționează?

OnlyFans este o platformă online pentru adulți care funcționează pe baza unor abonamente. Utilizatorii care își fac cont vor trebui să plătească o sumă de bani. Spre exemplu, cel mai ieftin abonament costă 5 dolari pe lună, iar cel mai scump 50 de dolari pe lună. Totodată, modelele de OnlyFans pot să își seteze un preț pentru a intra într-o discuție cu un bărbat. Minimum este de 5 dolari pe lună.

De asemenea, de menționat ar fi și faptul că utilizatorii de pe OnlyFans pot viziona fotografii sau filme pentru adulți încărcate de alți utilizatori. În cadrul OnlyFans poți alege opțiunea să nu comunici, ci doar să prestezi. Din perspectiva persoanelor care își fac cont, aceștia ar avea de ales: fie intră într-o conversație directă cu un model, fie doar vizionează poze sau clipuri video.

Din această platformă se pot câștiga sume mari de bani ca model. Ideal ar fi ca o femeie să aibă aparatura necesară pentru a realiza filmulețe sau fotografii de înaltă calitate. Cu cât este mai clară imaginea, cu atât contentul va deveni mai popular. Reține, însă, că la început poți avea parte de eșecuri, mai ales că nu ai experiența necesară și nici o echipă care să te ajute la început, așa cum se întâmplă în studiourile profesioniste de videochat.

Așadar, OnlyFans a devenit în ultimii ani o platformă tot mai populară în rândul femeilor. Multe modele aleg să presteze în online din confortul propriei case. Totuși, meseria de model de OnlyFans devine dificilă din cauza lipsei de experiență și a unei baze de fani. Prin urmare, este nevoie de multă muncă pentru a primi răsplata binemeritată și a avea o viață independentă financiar.

Ce înseamnă videochatul?

Videochat-ul este o adevărată industrie. Spre deosebire de OnlyFans, în această meserie vei beneficia de suport moral și tehnic în fiecare zi. În primul rând, vei primi un contract de muncă de la reprezentantul firmei. Urmează să vizionezi studioul în care vei presta, iar compania respectivă îți prezintă avantajele pe care le ai. În general, ți se va pune la dispoziție o echipă care să îți facă training timp de două sau trei zile. Totodată, ai la dispoziție și o echipă de make-up care să te facă strălucitoare înainte de întâlnirile virtuale.

Un alt aspect important privind videochat-ul este siguranța datelor personale. Oamenii din jurul tău vor avea grijă să știi să comunici cu clienții pe care îi vei întâlni. Vei lucra într-un studio profesionist, așa că vei beneficia de o calitate a imaginii excelentă. Să nu mai vorbim de câștiguri și bonusuri de performanță. Le poți obține chiar în prima lună de lucru, în funcție de prestațiile tale. Și nu uita: învață o limbă străină (engleza, de preferat) pentru că vei întâlni mulți utilizatori străini, în special americani. Așadar, interacțiunile trebuie să denote profesionalism, să demonstreze că îți place ceea ce faci și ești o fire extrovertită.

Nu în ultimul rând, reține că vei comunica cu membrii comunității tale doar online, fără să fie nevoie de o vizită fizică. Și nici nu vei fi deranjată în afara orelor de program. Siguranță, câștiguri pe măsură și o carieră de succes. Sunt trei aspecte ce te vor ajuta să ai o viață independentă din punct de vedere financiar datorită videochat-ului.

Ce sume câștigă creatorii de conținut pe OnlyFans?

OnlyFans este o platformă din care se câștigă mii de dolari pe lună. Totul depinde de tariful pe care îl stabilești dacă te decizi să ai o carieră în acest domeniu. Concret, un model stabilește un tarif fix pentru ca următorii să poată accesa pagina. Minimum este de 5 dolari, dar prețul crește în funcție de popularitatea modelului. De asemenea, există și un tarif pentru a vedea clipuri video sau alte poze.

Creatorii de conținut pe OnlyFans își fac conturi gratis, iar în momentul în care prestează și obțin bani, platforma le furnizează 80% din câștiguri, în timp ce restul de 20% din câștiguri rămân sub formă de taxă. Un creator cu peste 1.000 de abonați poate câștiga pe lună peste 100 de dolari, în funcție de tarifele pe care le-a stabilit. Și încă un aspect important care trebuie menționat: câștigurile cresc dacă subscriberii optează pentru abonamentele mai scumpe.

Platforma OnlyFans pune la dispoziție opțiunea de „Mesaje Pay-Per-View”, unde fanii vor discuta cu creatorii de conținut în mod direct. Urmăritorii plătesc o taxă per mesaj sau o taxă fixă pentru a interacționa cu creatorul și, uneori, solicită conținut personalizat în schimbul unei plăți suplimentare. În plus, un creator poate primi bani și sub formă de bacșiș (tips).

Totodată, creatorii se bazează pe tactici de marketing pentru a obține noi clienți, cum ar fi cumpărarea și vânzarea de „shoutouts” unii de la alții pentru a-și face publicitate pe OnlyFans și pe alte platforme de social media.

Cât poți câștiga din videochat

Meseria de videochat produce venituri foarte mari, dar totul depinde de nivelul de experiență pe care îl ai. Spre exemplu, ai putea câștiga în medie 1.043 de dolari pe săptămână, pentru o săptămână de lucru de 18 ore. Totuși, această sumă variază și în funcție de timpul pe care îl petreci în fața camerei video și cât de des mergi la un studio profesionist. Cele mai experimentate modele de videochat se pot lăuda și cu venituri de 6.000 de dolari pe săptămână, în timp ce începătoarele câștigă undeva la 100 de dolari pe săptămână.

Dacă ținem cont de diferențele pe care fiecare model le dedică jobului, un venit mediu per oră ar fi de 58,77 dolari. Calculele sunt făcute în funcție de experiență. Un  model care face videochat de mulți ani ar câștiga și 315.000 de dolari pe oră, iar cele aflate la debut în această carieră primesc doar 40-50 dolari pe oră.

Un alt aspect important pentru a reuși într-o astfel de industrie este cunoașterea unei limbi de circulație internațională. Cu siguranță vei intra în discuții cu bărbați din afara României, așa că pregătește-te temeinic pentru a conversa, gesticula și încânta clienții. Veniturile tale săptămânale sau lunare vor crește în funcție de cât de bine te înțelegi cu respectiva persoană.

În concluzie, cele mai multe modele, cu experiență de cel puțin trei ani, câștigă între 80 și 200 de dolari pe oră. Venitul ajunge la 1.000 de dolari pe o zi de opt ore petrecută la studio. Desigur, suma crește și în funcție de bonusurile pe care ți le oferă fiecare studio. Totuși, majoritatea femeilor aleg să lucreze mai puțin de opt ore, așa că veniturile ar fi de 300 de dolari pe zi pentru două-patru ore de muncă.

De asemenea, modelele începătoare (un an de experiență sau mai puțin) câștigă în medie între 40 și 50 de dolari pe oră, iar fetele cu nivel mediu de experiență tind să obțină 60-70 de dolari pe oră. Nu te aștepta la câștiguri mari încă de la început. Munca și perseverența vor face ca într-un final să obții sumele pe care ți le dorești.

Videochat versus OnlyFans. Ce trebuie să știi?

OnlyFans este o alegere populară pentru multe modele noi care nu se simt confortabil cu ideea de a face livestreaming dintr-un studio unde sunt împânzite de camere video. Fiindcă această platformă de streaming este bazată pe un abonament, un model trebuie să lucreze foarte sârguincios, să-și facă publicitate și să-și maximizeze veniturile provenite de la fani. Așadar, succesul pe OnlyFans depinde exclusiv de capacitatea unui model de a-și comercializa conținutul pe care îl oferă.

De-a lungul timpului au fost modele de OnlyFans care s-au plâns de lipsa de vânzări pe care o produc și că nu cresc în popularitate. De reținut că fetele care reușesc să obțină un venit cu normă întreagă de pe urma OnlyFans au început cu o bază de fani pe alte platforme de socializare sau au muncit ani de zile pentru a-și construi baza de fani și brandul. Dacă ești un model fără experiență în crearea de conținut pentru adulți, este normal să dureze luni sau chiar ani pentru a găsi fani constanți, loiali și pentru a îți stabiliza venitul.

Prin urmare, merită să devii model pe OnlyFans dacă:

– ești dispusă să petreci ore întregi pe zi pentru a-ți face publicitate;

– ești o persoană mai introvertită și nu-ți place să fii înconjurată de mai multe camere;

– nu ai timpul necesar pentru a petrece o bună perioadă din zi într-un studio profesionist;

– ești interesată să-ți creezi un adevărat brand și o bază de fani în online.

Nu este recomandat OnlyFans dacă:

– ai nevoie imediată de bani;

– nu ești dispusă să postezi conținut indecent/nud;

– nu ai un alt job de „rezervă” și nu-ți poți acoperi cheltuielile lunare;

– nu ești dispusă să comunici cu fanii tăi, fie prin mesaje private, fie să te implici în comentarii.

În comparație cu OnlyFans, videochat-ul este o adevărată industrie unde se intră mai dificil, întrucât ai nevoie de aparatură de înaltă calitate. Fără să ai o imagine clară nu vei obține bani prea mulți. Fie vei investi în aparatură de ultimă generație și vei lucra din confortul propriei locuințe, fie vei merge direct într-un studio profesionist, unde beneficiezi de training și suport 24/24.

Site-urile de videochat au un trafic mult mai mare, ceea ce înseamnă că nu trebuie să-ți faci publicitate. Totodată, vei fi mai în siguranță întrucât nu pot avea loc întâlniri față în față cu clienții.

 Merită să devii model de videochat dacă:

– cauți o modalitate rapidă de a face bani;

– îți place să fii în centrul atenției și să cunoști diferiți oameni;

– ai timp pentru a lucra ore întregi astfel încât să câștigi sume importante de bani.

Nu este recomandat videochat-ul dacă:

– îți este teamă că înregistrările tale vor ajunge pe alte site-uri, acesta fiind unul dintre riscurile meseriei;

– nu ești dispusă să petreci ore întregi în fața unei camere web pentru a presta;

– nu te simți confortabilă în fața mai multor camere web;

– te deranjează sau te supără clienții care sunt mai răutăcioși și nu plătesc.

Care este cea mai bună opțiune pentru tine?

OnlyFans și videochat sunt două lucruri diferite. Cântărește foarte bine opțiunile pe care le ai și alege ce îți dorești să faci cu adevărat. Pe platforma OnlyFans ai nevoie de mai mult timp să devii populară dacă nu ai o bază de fani. În general, pe OnlyFans devin faimoase modelele care au mii de urmăritori pe rețelele sociale, cum ar fi Facebook, Twitter sau (mai ales) Instagram. Dacă ești o persoană extrovertită, te simți bine în fața unei camere de filmat, atunci opțiunea mai bună este videochat-ul. Sigur, contează și situația financiară pe care o ai. Dacă nu mai faci față cheltuielilor lunare, cea mai bună opțiune devine videochat-ul. Din această industrie se câștigă zeci de dolari pe oră. Dar ține cont de faptul că la început vei avea mai mult de muncit pentru a câștiga venituri medii bune pentru a duce un trai decent.

Prin urmare, ce să alegi? Videochat, OnlyFans? Gândește-te foarte bine cât de repede ai nevoie de bani. Meseria de videochat te ajută într-un timp relativ mediu să ai o viață independentă din punct de vedere financiar. Trebuie doar să cunoști o limbă de circulație internațională (engleză, de preferat), să fii comunicativă, senzuală și lipsită de inhibiții. Faptul că primești training la angajare este un lucru extrem de important. Nu trebuie să renunți la început, chit că nu vei avea succesul pe care îl anticipezi de la început. Muncește din greu pentru a-ți atinge obiectivele pe care le-ai setat de la bun început.

Nu uita: dacă alegi videochatul ține cont că vei munci mai multe ore să obții sume importante de bani. Concret, trebuie să renunți la jobul principal și să te dedici acestei meserii. Recomandat este să faci videochat într-un studio profesionist, întrucât ai la dispoziție toate facilitățile tehnice să-ți impresionezi clienții. Adoptă un stil prietenos, zâmbește de fiecare dată și comunică mult cu bărbații pe care îi întâlnești. De asemenea, majoritatea studiourilor de videochat îți oferă și bonusuri de performanță, pe lângă banii pe care îi câștigi zilnic.

Decizia finală îți aparține. Videochatul este o meserie din care poți câștiga foarte mulți bani, dar vei munci mai multe ore pe zi, în timp ce în OnlyFans ai nevoie de o bază solidă de urmăritori pentru a avea venituri de ordinul miilor de dolari pe lună. Cântărește bine balanța între oportunitățile oferite și construiește-ți o carieră în acest domeniu.

Surse: businessinsider.com, libertatea.ro, unicornagency.ro, gazetanoua.ro, readysetca.com, jayelovely.com

Secțiunea FAQ:

Q: Cât câștigă un model pe OnlyFans în comparație cu Videochat?

A: Un model pe OnlyFans câștigă bani în funcție de câți abonați are. Spre exemplu, dacă are 1.000 de urmăritori, atunci va câștiga în jur de 100 de dolari pe lună. În schimb, modelele de videochat pot obține și peste 1.000 de dolari pe săptămână, pentru o săptămână de lucru de 18 ore.

Q: Cum te promovezi pe OnlyFans?

A: Pentru a câștiga sume substanțiale pe OnlyFans trebuie să te promovezi pe rețelele sociale cum ar fi Facebook, Instagram sau Twitter. Cu cât vei avea mai mulți fani, cu atât vei deveni mai populară pe platforma pentru adulți.